29.09.2012 Foto og Photoshop

Vintage kamera

Etter å ha kommet hjem fra jobb, så sset jeg litt rundt nede i kjelleren og kom over min mor og far sitt gamle speilrefleks kamera. Det er jo litt stilig da, for festene på objektviene er like, altså kan jeg bruke samme objektiv på det kamera jeg bruker i dag, som det de kjøpte for mange, mange år siden. Det er litt stilig da. Det kamera her er ganske kult også da, for det går nemlig på film! Jeg har litt lyst til å kjøpe film til det en gang, bare sånn på gøy.

Disse bildene under er tatt med 28-80mm som sto på kamera.

Her har jeg satt på et slikt filter foran på linsa. Spennende greier.

Åh, jeg bare elsker vintage kamera og all annen vintage og kameraer. Herlig! Også er det så gøy når man kan bruke det gamle i dag også. Jippi.

Har din mor og far noen gamle kameraer?
Vi blogges, cameras!

28.09.2012 Antrekk

Today I'm wearing blue

Blå bluse, og blå sløyfer. I dag leker jeg skikkelig blå. Hurra for blått. Hurra for høstferie også. Og hurra for det fine kastanjetreet på utsiden av vinduet mitt som begynnner å bli oransje. Pluss et hurra for bildene under som ble altfor skarpe. Hadde jeg gjort innkjøp av det herlige objektivet jeg har snakket om, så er det ikke sikkert jeg hadde redigert de noe skarpere- altså ikke for skarpe. Vi får se hva høstferien bringer. 


Ser jeg anstrengt ut, sier du? Forstår ikke hva du mener...

I kveld står jeg mellom og være sosial med venner, eller være hjemme for å gjøre en skoleinnlevering før høstferien. Det må nok enten bli en kombinasjon, eller bare innleveringen. Den må faktisk bare gjøres...

Hva gjør du i kveld?
Vi blogges, bows!

27.09.2012 Foto og Photoshop

Det perfekte objektiv

Jeg tror jeg sånn helt seriøst har funnet det perfekt objektivet for meg! Eller assa, det er nok ikke bare for meg, men det utrolig nydelig! Jeg lurte lenge på om jeg skulle gjøre innkjøp på ei macro linse, men jeg tenke mer gjennom det og fant ut at man får jo ikke sååå mye ut av det når man skal fotograferer helt vanlige bilder. Derfor har jeg begynt å sikle på disse objektivene med stor blenderåpning, som gir herlige bilder uansett om det er av ting og tang eller personer!

Jeg kom tilslutt over dette HER og jeg fikk til og med lov til å prøve det og ta bilder med det.


Bare se på den nydelige bakgrunnen! Bildet er ikke redigert i farger eller skarphet, det er helt nydelig!

Jeg kan jo så klart redigere bildene, så de får noe av samme effekten, men det blir ikke helt det samme.

Sååå er det noen som har erfaringer med dette objektivet? Gjerne del de med meg!
Vi blogges, cameras!

26.09.2012 Videoblogg og video

He is so cool like

Det er store muligheter for at jeg har fortalt dere om denne fyren her før, men han her kan ikke snakkes nok om. Jeg tror Charlie McDonnell er Englands mest populære videoblogger (ikke helt sikker der, så ikke gjør meg til skade på grunn av den uttalelsen), iallefall er han det for meg, tihi. Neimen assa, for det første har han verdens herligste aksent, ikke nok med at den er britisk, men den er sånn skikkelig britisk. Herlig å høre på! Også er han en smule småsprø og rimelig kreativ og flink. Akkurat det beste av alt. Helt starstruck jeg assa! Han knuste riktignok hjertet mitt da han fortalte han hadde en kjæreste som også var videoblogger... Så da er det bare for meg å bli en verdenskjent videoblogger, så skal jeg kapre han tilbake! Hihihi


Denne videoen har dere nok sett. Ingen garanti så klart, men ikke overraskende. Herlig herlig!

Har du hørt om Charlie McDonnell før?
Vi blogges, charlies! 

25.09.2012 Shopping

New Yorker til Tønsberg

Jeg måtte blunke et par ganger, og sjekke om jeg hørte riktig da jeg fikk vite at New Yorker- butikken kommer til Tønsberg! Helt seriøst! Den skal åpne i Tønsberg- på Farmanstredet. Jeg har alltid siklet over denne butikken da jeg har funnet den i utlandet, men nå kommer den til "skolebyen" min! Wuææ. Jeg tror ikke prisene kommer til å bli så altfor ille heller. Perfekt! Åpningen skal være onsdag 3. oktober, så jeg tror det blir en liten Tønsbergtur på meg i høstferien!


Åååååh, liker så veldig godt!

Dere kan lese mere om det HER. Også at det blir den første butikken i hele Norge også da. Sykt kult! Jeg er helt i ekstase akkurat nå. Først Bijou Brigitte, og så New Yorker! Lykkerus.

Hva synes du om klærne til New Yorker?
Vi blogges, yorkers! 

25.09.2012 Foto og Photoshop

A cup of tea

Det er vel ikke bare jeg som er glad i te, når det kommer til kalde morgener og mørke kvelder- eller bare et kaldt klasserom. Jeg er i grunn glad i te hele året jeg, men det er først når høsten og kulden kommer, det er ekstra godt og kunne varme seg på en varm kopp. Jeg prøvde ut litt greier på redigeringen også, litt usikker på hvordan resultatet ble, men hey, det kan jo dere fortelle meg!
Det er blåbærte fra London fruit & herb company, forresten. Veldig, veldig god! Og den smaker jordbær til og med!

Hvordan ble redigeringen synes du?

Er du glad i te?
Vi blogges, tea bags!

24.09.2012 Foto og Photoshop

Reindeer

Sometimes I wish I was a reindeer, that lived in the forest, and was free for the whole time.

But then again, I don't like being hunted....


Hvis du var et dyr, hvilket ville du ha vært?
Vi blogges, reindeers! 

23.09.2012 Kreativt

T-t-t-t- toga, TOGA

Hurra for togaparty! Fredagen min gikk da til å løpe rundt i et laken, sammen med masse andre lakenmennesker for å feire en kul og god venn. Min toga var faktisk ikke laget av et laken, og mange andre sine var heller ikke det, men det er absolutt noe man kan bruke om man ikke har noe annet hvitt stoff. Duk-toga var også brukt, så bare være kreativ om du vil lage din egen toga. Om noen av dere søte skal på togaparty, så må dere gjerne si i fra, så kan jeg vise dere hvordan du veldig enkelt kan lage en!
Jaaa, jeg hadde ikke tid til å klippe panneluggen min, så det var ikke alltid like enkelt å se øynene mine.Bursdagen ble feiret sammen med disse folkene på bildene under. En herlig gjeng!
En superduperkoselig kveld! Noe av det morsomste var at man nesten ikke tenkte over man selv og alle andre gikk rundt i togaer, man blir fort vandt til det assa. Vurderer å begynne med toga på skolen i grunn.

Har du vært på togaparty før?

Vil du lære å lage din egen toga?
Vi blogges, togas!

22.09.2012 Kreativt

DIY: Fjærpenn

Jeg sa jo at jeg kunne vise dere hvordan jeg lagde fjærpennen min, om noen ville det. Såå tadaaa, jeg er skikkelig stolt nå assa. Jeg burde helt klart heller lest på de tre prøvene, skrevet på framføringen eller de tre innleveringene vi har til uka, men åååh, alt annet frister mer... Så fjærpenn!

Du trenger:

Et bra lim som kan lime harde ting (kjøpes hos Norli, Libris, Panduro osv.)
En fjær (funnet ute)
Pennesplitter (Panduro)Og en tang, det er kjekt (med mindre du har veldig sterke fingre).


Du begynner med å ta denne penneslitten og legge den over på enden av fjæren, for så å klemme den til med tangen.


Så drypper du noen dråper lim inni pennesplitten, for så å legge den over på fjæren, som på bildet over (klem den fast til den sitter).


Og tadaaa. Klar til bruk!

Blekket kan du også få kjøpt litt her og der i diverse bokhandlere eller hobbybutikker.


Vil du prøve å lage fjærpenn?
Vi blogges, feathers!

Dere vil forresten få noen innelgg med folk i toga etterhvert, bare så dere er forberedt på det.

19.09.2012 Foto og Photoshop

En collage av roser

Nå begynner jeg tilslutt å bli á jour (tenkte å tvinne inn litt fransk i innelgget, etter som jeg skal ha en franskframføring) med alle greiene til i morgen. Puh. Alltid en herlig følelse å vite at man faktisk kan bli ferdig med noe. Jeg har riktig nok en god del til fredag igjen, men hey, jeg har jo heeele torsdagen (nesten). Har en følelse på at det vil bli en ganske søvnløs natt, men det får vi ta som det kommer. Jeg kan jo sove på bussen!

Siden jeg hadde noen små minutter til overs (jeg tok meg noen små minutter til overs), så har jeg laget en liten bildecollage, med masse forskjellige bilder av roser og vann. Hurra. Jada, alle bildene er mine, og dere ser noen små merkinger her og der (som jeg ikke fikk tatt bort) av bloggadressa mi, men overse de. Også pliiis ikke tenk på at alle firkantene er totalt usymetriske og skjeive. Lat som dere bare ser masse bilder, okey?


Har du mye å gjøre før høstferien?
Vi blogges, roses!

18.09.2012 Antrekk

DENIM

Det regner så jeg tror det snart blir hull i taket, men kan samtidig se at det er blå himmel litt lengre borte. Siden jeg snart skal ut på løpetur etter en ball, så håper jeg at den blå himmelen kommer hitover. Sånn at dere veit det- det er mine problemer. Det er ikke et problem heller, egentlig. Sååå, hva har du gjort i dag? Eller kanskje ennå mer spennende: hvordan er været hos deg?

Jeg er dekket i denim stoff fra topp til tå (nesten), men jeg liker det. Det er greit og ikke ha en t- skjorte av samme stoff også, men innimellom er det fint med litt ola/dongeri/denimstoff.


Hm, det er en litt merkelig rygg på den bh'en der må jeg innrømme... Det er egentlig mer ut som en g-streng som er snudd på hodet. Nei, æsj, det ble litt ekkelt å ha en sånn på ryggen... Okei, glem det der dere! Den er fin foran med masse blomster og sånt.


Sååå til dette evige spørsmålet- bruker du mye klær i denimstoff?
Vi blogges, denims!

17.09.2012 Foto og Photoshop

Fjærpenn

Jeg har laget meg en egen fjærpenn. Tjohii. For å gjøre den ennå mer "gammeldags" så må den dyppes i blekk- altså man må skrive med blekk. Den er derfor ikke helt idiell med tanke på skolebruk. Det tar også ganske mye lengre tid å skrive med denne enn med en vanlig penn. Men det blir litt mer sånn for gøy. Den er superenkel å lage, så jeg kan godt vise dere hvordan der gjøres om noen er interesserte. 


Jeg tenkte nemlig at neglene passet så veldig bra til bildet.

Har du prøvd å skrive med blekk?
Vi blogges, feathers! 

16.09.2012 Hverdagsliv

5 retters middag

Nå er jeg superdupermett etter en herlig middag sammen med noen ennå mer herlige folk. Middag er vel egentlig litt undervurdering, for her var det små-rett, forrett, hovedrett, dessert og bakeverk. Så dette var ikke noe dårlige greier! Helt imponert jeg over å ha noen så flinke kokker i vennekretsen. Jeg spiste så masse at jeg tror ikke jeg trenger frokost i morgen, eller kanskje ikke mat i det hele tatt? Eller okei da, kanskje litt frokost da iallefall. Men utrolig godt der her assa. Bildene er av rettene etter rekkefølge som de ble servert.

Den fine kaken ble bakt i hjerteform av de søte vertene Silje og Elise. Vert Elise fant jeg ut at jeg faktisk ikke har noe bilde av fra i dag... Men superflinke begge to!Litt sånn mens vi venter på maten liksooom. Tihi.

Hva har du gjort i dag?
Vi blogges, eaters!

15.09.2012 Foto og Photoshop

A rose in the forest

Jeg har fått litt dilla på å redigere sånne geometriske figurer inn i bildene mine. Synes det kan bli litt stilig.

Forresten, så har jeg revet ned en vegg i dag. Ops. Jeg har også malt noen planker på et hus og båret rundt på glava- isolasjon. Alt var med meningen altså. Jeg gikk ikke bare berskjerk og rev ned en vegg. Selv om det måtte ha vært litt gøy også.
Bildene er redigert i PhotoShop CS5

Hva har du gjort i dag?
Vi blogges, geometrics!

13.09.2012 Hverdagsliv

Internasjonale SJOKOLADEDAGEN

Dere, DERE?! Visste dere at det er den internasjonale sjokoladedagen i dag? Uansett om dere visste det eller ei (du kan for eksempel google det), så er det nå det. Så derfor har dere alle lov til å unne dere litt god sjokolade i dag. Og i morgen hvis dere vil det. På lørdag også. Oooog søndag. Til og med mandag! HURRA for sjokoladedagen!


Jeg fant også en mørksjokolade som var 86% kakao, men det tror jeg blir litt for mye av det gode. Den med 70% er god, men ja, 86% blir liiiitt mye.

Har du spist sjokolade i dag?
Vi blogges, chocolats!

12.09.2012 Antrekk

ANTREKK- skjorte og strømper

Jeg skulle virkelig ønske at det fantes flere slike strømpebukser. Disse har jeg funnet på Primark, og faktisk så er kjolen og skoene fra Primark også. Det jeg skulle fram til da, det var at jeg har så lyst på flere slike blomstrete og mønstrete strømpebukser. Jeg finner mange med mønster, men de er liksom ikke STRØMPENE da. Men jeg prøver å ikke rakne dette fine parret som jeg har, så kanskje den holder vaksemaskinen og kan bli brukt to ganger. Kryss fingrene.


Det søte uglesmykket jeg har på meg, var bursdagsgave fra den ennå søtere enn uglen Ingeborg og det sykt deilig skjerfet (som dere ikke får kjent) er også bursdagsgave, men fra de to herlige Ida og Mona. Regnet med at navnene sa dere masse.

Har du mange slike strømper?
Vi blogges, roses!

11.09.2012 Foto og Photoshop

D R E A M S in a box

Denne dagen ble nok mer minnemerket for et år siden, men likevel går mine tanker til ofrene etter 11. september for elleve år siden... Måtte dere alltid bli husket.


//Canon EOS 500D- redigert i photoshop CS5. Ja, det er en ananasboks.

Hva gjør du i dag?
Vi blogges, dreams!

10.09.2012 Antrekk

Skjerf

Er det rart å si at man gleder seg til det blir kaldt? Fordi assa, jeg gjør egentlig litt det. Det er så koselig når det er kaldt ute, og man kan sitte inne foran peisen med en kopp te og lese en bok. Kanskje litt klisjé, men det er koselig. Jeg liker å kunne ta på meg masse lag med forskjellige strikka klesplagg og ikke fryse selv om det er 10minus ute. Men sånn skolekaldt er ikke noe gøy. Ikke når gradestokken i klasserommet viser 17grader (til og med mindre) og du har ikke tatt på deg nok klær... Det er ikke så gøy. Men når man har på seg masse fine klær, og ikke fryser over lengre perioder, da er vinteren og kulden fin.

Jeg har alledre på kort tid fått to nye skjerf, som er superdupermyke!Slik pleier jeg ofte å ha på meg skjerfene mine.Herlig herlig. Varme ullsokker er forresten også veldig deilig.

Liker du vinteren?

Bruker du mye skjerf?
Vi blogges, scarves!

09.09.2012 Antrekk

Antrekk med fugler

Hei og tjohei!

Jeg må inrømme at jeg ikke heeelt ser grunn i å beklage masse for ikke å ha blogger, fordi det vil jo ikke gi flere innelgg. Men jeg kan jo si at jeg har tenkt masse på bloggen, men at det har kommet opp andre rare ting hver gang jeg har tenkt til å sette meg ned foran pcen. Jeg har rukket og vært litt ute med kamera da. Jeg har til og med kjørt litt bil!

Antrekket under hadde jeg faktisk på meg når jeg var ute på en liten kjøretur. Kjørt forbi min første fartskontroll til og med! Det var litt skummelt, for akkurat da kjørte jeg omkring 2 km/t over fartsgrensa! Men jeg ble ikke vinket inn, og jeg er her ennå. Veldig mulig at jeg kjørte 8km/t  under fartsgrensa også...


Hva synes dere om antrekket?

Hva har duuu gjort de siste dagene?
Vi blogges, birds!

05.09.2012 Kreativt

Iskrem som ring

Iskrem som ring, eller ring som en iskrem? Masse forskjellige betydninger av det der assa. Tidelidi. Jeg skal nå gjøre norsklekser da, men så er det så gøy å redigere bilder. Også har jeg jo fått en skikkelig smartphone, sååå jeg kjenner jeg har veldig lyst til å hoppe unna den norsken... Meeen så flink som jeg liker å tro at jeg er, så skal jeg så klart gjøre den. Det tar bare litt lang tid.


Se! En iskremringting!

Hva synes dere om bildet?

Har du noen dager du er rimelig ukonsentrert?
Vi blogges, ice creams! 

05.09.2012 Antrekk

VINDMASKIN

Etter en ganske så fin skoledag og et vellykket skolebilde, sitter jeg hjemme og hører på at det blåser. Okei, kanskje jeg tar meg til litt annet også, men det blåser ute. Jeg har lagt ut et ganske så liknende antrekk før(kanskje dere har sett det på headeren), men jeg synes at de ofte blir veldig pent lys i trappen. Veldig nydelig trapp, forresten. Og ja, jeg bommet litt når det gjaldt å ikke ha med så mye blå vegg og himmel. Men hey, det er ikke sååå lett!
Ser dere det søte is-smykket? Det var en del av bursdagsgaven i fra to søte venninner, tihi.


Jeg har da innleid en vindmaskin til disse bildene, så klart.

Hva synes dere om antrekket?

Hvordan har ditt klassebilde blitt?
Vi blogges, windies!

04.09.2012 Hverdagsliv

S W E E T D R E A M S

Jeg synes at politidamene som bekreftet drapet på Sigrid under pressekonferansen var noen sterke damer. Hele Norge holdt pusten noen minutter. Som Ida Wulff skrev: Så urettferdig, meningsløst og ondt at det gjør vondt. Jeg kjente ikke Sigrid, og kjenner heller ingen pårørte. Likevel føler jeg, som mange mange andre, et savn etter denne søte jenta. Jeg og hele Norge sende varmetanker til både Sigrid og alle pårørende. Håper ikke du har vært igjennom for mye smerter, Sigrid. Hvil i fred.
Sov godt, Sigrid. Håper du har kommet til et nydelig sted.

03.09.2012 Antrekk

Pink skirt

Dette er mitt andre blogginnlegg som offesiell 17åring. Det er ganske så kult om jeg får si det selv. Jeg føler vel egentlig ingen veldig stor forandring, men jeg hadde panluggen opp i dag, slik at folk har sett at jeg har panne og greier. Det er en forandring det! Har fått litt forskjellige respons på det også. Hører mange som sier "oj, så uvandt å se deg uten lugg", "åneiii, panneluggen var jo så søt", men har også fått høre "det var penere med luggen opp", sååå ja. Litt forskjellig tilbakemeldinger, haha. Uansett, dere er kanskje ikke så interesserte i å høre om mine pannelugg-dilemmaer.

Ihvertfall! Jeg fikk litt besøk på lørdagen- sånn koselig kosekveld. Da benyttet jeg sjansen til å ha på meg det rosa skjørtet jeg ikke får brukt hver dag. For wuææ, jeg elsker det! Men ikke heeelt hverdagsantrekk...


Okey, vi tok bildene sånn to-tiden på kvelden, sååå ja, derfor det nydelige antrekket.
Det var jo en veldig morsom feiring da.


Så dette var de fire nydelige jentene jeg tilbrakte mine første timen som 17år sammen med.

Nå skal jeg prøve å konsentrere meg om historieleksene til i morgen. Men det er rimelig vanskelig, ettersom jeg har fått en utrolig stilig telefon til å virke, og som jeg mye heller vil utforske enn Kina 221 f.kr. Ønsk meg lykke til!

Hva synes dere om skjørtet og antrekket?

Hvor gammel er du?
Vi blogges, cakes!

01.09.2012 Kreativt

Feiring med Cake Pops

Hurra! I dag starter et nytt år for meg, fordi jeg fyller nemlig hele 17år i dag! Jippi. Føler meg skikkelig stor jente allerede assa. Det er så koselig når det plopper inn gratulasjoner på facebook, twitter og mobilen. Jeg blir så glad! Utrolig koselig, tihi. Jeg var til og med i avisa idag! Riktignok mamma og pappa som hadde satt det inn, men hey, nesten kjendis jooo.Ellers for øyeblikket driver jeg og skal lage slike Cake Pops, noe som går ytterst dårlig... Meeen ja, smaken er jo der da iallefall. Jeg får noen venninner på besøk i kveld, så jeg skulle prøve å være ferdig til de kom da, men er litt usikker på hva jeg rekker nå. Sjokoladen stivner jo ikke..!Ønsk meg lykke til videre!

Har du noen Cake Pops tips til meg, så gjerne kom med dem!
Vi blogges, pops!

Les mer i arkivet » Oktober 2014 » Mai 2014 » April 2014
hits