13.04.2013 Tanzania- vennskap nord-sør

Tanzaniansk gamlehjem

Neida, jeg er ikke ferdig med å fortelle dere om Tanzania. Tenkte kanskje dere ville høre om da vi var på et gamlehjem i Tanga?

Dette med gamlehjemmet var nemlig en veldig spesiell opplevelse. Vi fikk jo tross alt møte og snakke med noen av de siste gjenværende slavene fra kolonitiden. Jeg hadde kanskje håpet på at de skulle fortalt ennå mer av historiene sine, slik vi fikk høre de hadde gjort året før, men bare det å vite at de hadde blitt så mye svakere det siste året av en sterk opplevelse i seg selv.Likevel følte jeg vi fikk vite mye av hvordan de hadde hatt det da de var yngre, og det var tydelig at de var gode venner alle sammen. De hadde små vitser og skøyet og lo med hverandre, det var veldig koselig og rørende å se- selv om vi ikke fikk oversatt alt. Men de var så gjestfrie og ga oss alle en god og varm velkomst.De bodde bare fem stykker på dette gamlehjemmet. De var sju i fjor.
Det å ta bilder for oss, faller i grunn helt naturlig, men det vi etterhvert kom på, er at det er sansynligvis første gangen de noen gang har sett seg selv uten om i et speil. De har nok iallefall ikke sett et bilde av seg selv så kort tid etter at de ble tatt.

Det var en spennende opplevelse. Så nydelige gamle mennesker. De ble godt tatt vare på, men fengslene i Norge har usammenliknbar høyere standard. Noen av fotografiene her er Sienna sine.

Har du vært med på noe liknende før?
Love, Siri

6 kommentarer

Søstra mi er født i Tanzania <3! :) Skal ha spørsmålsrunde på bloggen min ! Trenger spørsmåler så spør i vei fina :)

Pia Vinningland

14.04.2013 kl.11:19

Nei, men så utrolig gøy! Jeg har alltid hatt lyst å oppleve noe slikt.. en dag skal jeg :)

william

14.04.2013 kl.13:15

Hei.Du kjenner nok ikke meg.Men du kjenner nok Tea i klassen din.Jeg er lillebroren hennes.William heter jeg.Det hadde vert så kult og være med på det.Utrolige bilder altså.Digger bloggen din.Stå på!.

marenviks

14.04.2013 kl.15:27

<3

Siri sin blogg

14.04.2013 kl.22:16

william; neimen, hei på deg, William- jo, deg veit jeg hvem er! Hihi, tusen takk! Det er veldig koselig å høre!

Ida

17.04.2013 kl.17:56

det hørtes utrolig spennedes ut! må være en fin men også en spesiell oplevelse å møte dem og høre på alt som skjedde på den tiden. :) var kjempefine bilder c:

Skriv en ny kommentar

hits